HUTI SE I DALJE IGRAJU Jutros napali još jedan američki brod, hvale se na društvenim mrežama

Huti

Jemenski Huti pobunjenici preuzeli su odgovornost za još jedan napad na američki brod u petak rano ujutru, nakon što su Sjedinjene Države pokrenule nove napade na pobunjeničke mete zbog njihove agresije na brodove u i oko Crvenog mora.

Dok su pobunjenici koje podržava Iran tvrdili da su pogodili komercijalni brod u Adenskom zaljevu, američka vojska je kasnije objavila da su projektili grupe promašili cilj.

Huti su u priopćenju objavljenom na društvenim medijima rekli da su njihove "pomorske snage... izvele operaciju ciljanja na američki brod" - identificiran kao Chem Ranger - "s nekoliko odgovarajućih pomorskih projektila, što je rezultiralo direktnim pogocima".

Nije navedeno vrijeme niti drugi detalji za najnoviji napad na međunarodnim brodskim prometnicama. Centralna komanda američke vojske, koja je odgovorna za Bliski istok, priopćila je da su Huti u četvrtak navečer "ispalili dvije protubrodske balističke rakete na M/V Chem Ranger, tanker koji je pod zastavom Maršalskih Otoka, u vlasništvu Grčke".

"Posada je primijetila kako projektili pogađaju vodu u blizini broda. Nije bilo prijavljenih povreda ili oštećenja na brodu", objavilo je zapovejdništvo na platformi društvenih medija X.

Kontinuirana agresija Hutija na brodove u i oko Crvenog mora dovela je do napada američkih i britanskih snaga u Jemenu, a Sjedinjene Države su u četvrtak izvijestile o svom posljednjem napadu na ciljeve Hutija. Specijalizirana web stranica Marine Traffic objavila je da je Chem Ranger bio tanker za prijevoz kemikalija koji je plovio iz Jeddaha u Saudijskoj Arabiji do Kuvajta.