''Huligani'' napali Čedomira i Jelenu Jovanović u Segedinu

Jovanović, njegova supruga i prijatelji, od kojih je jedan teže ozlijeđen, bili su, kako je Tanjugu rečeno u LDP-u, žrtva grupe huligana. U toj stranci navode da : Jovanović je, uoči utakmice ušao u restoran gdje su bili "Zvezdini" navijači i većina se sa njim pozdravila, ali je grupa od oko 20 huligana počela da ga vrijeđa, nakon čega su i fizički nasrnuli na suprugu i njega.
Jovanović i njegova supruga prošli su bez ozlijeda, a teže posljedice su sprijeečili navijači koji su im stali u obranu.

Jovanović će, bez obzira na ovaj incident, nastaviti da pomaže vaterpolo klub "Crvena zvezda" i da se bori protiv huligana, rečeno je Tanjugu u LDP-u.

"Mom prijatelju su polomili nos, vilicu i lubanju, jer su mislili da se tako u Segedinu brani Kosovo. To nisu ''Zvezdini'' navijači, to nisu ni ljudi. Kad 10 muškaraca bije jednu ženu, za njih ne možete reći da su 'delije' i muškarci. To je ljudsko dno i talog koji nas je preplavio i koji će nas udaviti ako se pred tim povučemo", rekao je Jovanović..

Kazao je da policija Srbije vrlo dobro zna o kome se radi i da očekuje da će postupiti u skladu sa zakonom

A u suprotnom, "neka nam kažu da policija u ovoj zemlji služi kako bi se zidao rejting strankama na vlasti koje pažljivo biraju one kojima će se policija baviti", rekao je Jovanović i dodao da iza napada u Segedinu stoje ljudi s policijskim dosjeima, osuđivani za iznude, trgovinu narkoticima, pokušaje ubojstva  i nanošenje teških tjelesnih ozlijeda.

Jovanović je objasnio da je otišao u Segedin na poziv prijatelja s kojima je prije 20 godina plivao za ''Zvezdu''.

"U međuvremenu su oni taj klub vratili iz mrtvih, a ja im pomogao da prežive. Nastaviću da im pomažem i da se borim za te divne momke koji su jučer napravili rezultat".

Lider LDP je kazao da je sa suprugom i s prijateljima ušao u lokal na putu do bazena, sat prije utakmice.

"U prvoj prostoriji su bili navijači sa kojima smo se normalno pozdravili i dogovorili kako ćemo navijati", kazao je Jovanović i dodao da su napadači jučer bili u stanju "da ubiju bilo koga i da u tome nisu uspeli ne zato što su tolerantni, nego zato što smo mi sebe zaštitili". Rekao je da nije video nikada ranije, ali da zna o njima iz novina i "Insajdera".

TANJUG