VIDEO  Hrvat uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu pripadnika škaljarskog klana

U Brazilu ubijen pripadnik škaljarskog klana
Twitter

Hrvat Darko Malić (42) uhićen je zbog sumnje da je sudjelovao u likvidaciji pripadnika škaljarskog klana Darka Geislera Nedeljkovića, neslužbeno doznaje Nova.rs. Podsjetimo, srpski mafijaš je ubijen u Sao Paulu u Brazilu 5. siječnja, kada ga je ispred kuće u kojoj je živio s obitelji upucao nepoznati napadač.

VIDEO JE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

Nova.rs piše kako je Malić uhićen nekoliko sati nakon likvidacije zbog umiješanosti u kriminalnu organizaciju. Potvrđeno im je kako je prema podacima Civilne policije Malić jedan od vođa skupine. Prema podacima policije, agenti su pretresom Malićeve kuće pronašli drogu, mobitel, tablet, preciznu vagu, više posjetnica na ime Darko Malić, kao i osobnu iskaznicu iz Hrvatske na isto ime. 

Ubijeni mafijaš je koristio lažni identitet

Nova.rs napominje kako se još uvijek istražuje Malićeva uloga u zločinu. Inače, Nedeljković je ubijen u petak navečer kada je sa suprugom i djetetom vozio bicikl na obali Sao Paula. Na snimci koja je objavljena vidi se napadač koji dotrčava i ispaljuje tri hica u njega. U tom trenutku Nedeljković je pao na nogostup, a dijete je palo s bicikla.

Nedeljković je u Brazilu koristio lažni identitet, Dejan Kovač. Bio je miran i povučen, a radio je u stolarskoj radionici, ispričali su susjedi za brazilske medije. U srpskim medijima spekuliralo se da Darko Geisler nije živ, nakon što mu se izgubio svaki trag poslije ubojstva Andrije Mrdaka u Crnoj Gori 2014. godine, u kojem je sudjelovao. 

Geisler je bio povezan s više kriminalnih grupa u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a interesantno je da tada nitko nije prijavio njegov nestanak. Crnogorska policija navela je ranije da je Geiser iz Pančeva, navodno, bio direktno umiješan i u likvidaciju Nikšićanina Vidaka Vorotovića, a prema saznanjima srpske policije bio je i plaćeni ubojica zemunskog klana.