HEROJ ITALIJE Nepoznati muškarac brusilicom reže stupove s prometnim kamerama, dosad ih je uklonio više od 15

fleximan

Tko zna što je u glavi ovog čovjeka, najvjerojatnije je to neka prometna kazna. Uglavnom, krenuo je u nesvakidašnji pohod pa kutnom brusilicom, narodski fleksericom, ruši stupove s prometnim kamerama. Tako je čak postao neka vrsta narodnog heroja u Italiji, javlja BBC.

On je, poput junaka DC-ja ili Marvela, dobio ime Fleximan i iza njega je već 15 napada na kamere na sjeveroistoku zemlje. Anonimni vandal postao je hit na društvenim mrežama. Plakati Fleximana pojavili su se diljem Italije, a njegove ilustracije prisutne su i u stripovima. Kampanja možda odražava bijes javnosti zbog širenja kamera za kontrolu brzine, ali smrtnost na cestama u Italiji veća je nego u mnogim drugim europskim zemljama. Isključeni radari za kontrolu brzine zasad se neće vraćati.

Sadržaj se učitava...

Italija ima najveći broj kamera za kontrolu brzine u Europi.

"Fleximan dolazi"

Njihov broj procjenjuje se na više od osam tisuća. To je dvostruko više nego u Britaniji i Njemačkoj, koje imaju 4000 odnosno 3800 kamera. Na mjestu jednog od svojih posljednjih napada anonimni osvetnik ostavio je rukom napisanu poruku: "Fleximan dolazi."

No privukao je i pozornost policije. Zločini se smatraju toliko važnima da su slučaj Fleximan preuzeli karabinjeri, koji se obično usredotočuju na progon mafijaša i terorista.

fleximan

Sada je postignut i prvi uspjeh. U regiji Verbano priveden je 50-godišnji građevinski radnik bez žene i djece koji bi mogao biti povezan s ovim slučajem, izvještava Corriere Della Sera. Ipak, Fleximana se u javnosti i dalje tretira kao neku vrstu modernog Robina Hooda.

Koliko je postao dio opće kulture pokazuje i činjenica kako je ove godine na karnevalima u Italji kostim Fleximana bio jedan od najpopularnijih.