HAMAS PUSTIO 11 TALACA Među njima su i trogodišnji blizanci

Hamas pustio 11 talaca
Twitter

Nekoliko djece, uključujući trogodišnje blizance, nalazi se među taocima koje je večeras oslobodio Hamas, prema glasnogovorniku izraelske vlade Marku Regevu.

Za BBC je rekao da su prebačeni u Crveni križ i dodao: "Čekamo da se vrate na izraelsko tlo - tek kada se vrate kući, možemo reći da je ovo doista učinjeno. Mislimo da je to sada samo pitanje vremena."

Regev je rekao da je izraelski okvirni plan od početka bio oslobađanje 50 žena i djece tijekom četiri dana.

Izrael još nije potvrdio da je pristao na produljenje primirja. SAD, Katar i Hamas rekli su da je dogovoreno produljenje od dva dana. Regev je rekao: "I javno smo i više puta rekli da smo voljni dati dodatni dan za svakih 10 oslobođenih talaca - lopta je u Hamasovom dvorištu."

No nastavio je: "Znamo s kim imamo posla - s nemilosrdnom i fanatičnom terorističkom organizacijom. Vidjeli smo kakvo su nasilje počinili nad nedužnim civilima 7. listopada - i upravo večeras, ljudi su pušteni - među njima su trogodišnji blizanci - tko otima trogodišnjake?"

Bijela kuća: Dvije Amerikanke koje je Hamas oteo 7. listopada nisu među puštenim taocima

Vjeruje se da dvije Amerikanke koje je Hamas oteo 7. listopada nisu među taocima koji su danas oslobođeni iz Gaze, rekao je glasnogovornik Bijele kuće i američki državni tajnik John Kirby.

"Ne vjerujemo da ima Amerikanaca u ovoj grupi koja je danas puštena", rekao je Kirby za CNN.

Bijela kuća je priopćila kako se očekuje da će troje Amerikanaca - 4-godišnja Abigail Edan, koja je puštena u nedjelju, i dvije žene - biti među 50 talaca koje će hamasovci osloboditi tijekom četverodnevnog primirja između Izraela i Hamasa. 

Primirje na koje su Izrael i Hamas pristali produljeno je za dva dana. To ostavlja mogućnost da dvije žene iz SAD-a budu puštene sutra ili u srijedu.