VIDEO  Hamas lansirao zapaljive balone, Izrael mu bombardirao kamp za obuku

Hamas lansirao zapaljive balone, Izrael mu bombardirao kamp za obuku
Nlive

Radiopostaja Hamas izvijestila je da je izraelski zrakoplov u srijedu napao palestinski kamp za obuku, što je prvi izraelski napad od primirja kojim je prošlog mjeseca okončan jedanaestodnevni prekogranični oružani sukob.

Izraelska vojska nešto kasnije potvrdila je da su njezini zrakoplovi u srijedu napali vojne objekte Hamasa u Pojasu Gaze kao odgovor na lansiranje zapaljivih balona koji su prema podacima izraelskih vatrogasaca izazvali dvadesetak požara na jugu Izraela.

Uz to, izraelska vojska navela je kako je zbog stalnih terorističkih prijetnji koje dolaze iz Gaze spremna na sve scenarije, uključujući i obnavljanje borbi.

Hamas, islamistička militantna skupina koja vlada Gazom, ranije je prijetila da će poduzeti akciju kojom će odgovoriti na marš istočnim Jeruzalemom u kojem je u utorak na poziv krajnje desnice sudjelovalo više od tisuću Izraelaca.

Novi izraelski premijer Naftali Bennett ranije je govorio da izraelske vlasti ne bi trebale tolerirati zapaljive balone i da bi na njih trebale odgovoriti kao na rakete, javlja Index.