VIDEO  Hamas ispalio 150 raketa na Tel Aviv

Hamas ispalio 150 raketa na Tel Aviv
EPA

Hamas je ispalio 150 projektila prema Tel Avivu, priopćilo je ranije večeras oružano krilo te militantne skupine. Brigada Izz as-Din al-Qassam poručila je da je napad pokrenut kao odgovor na bombardiranje stambenog tornja.

"Kao odgovor na bombardiranje stambenog tornja u središtu grada Gaze... brigade Al-Qassama sada usmjeravaju veliki raketni udar sa 150 projektila prema Tel Avivu", objavili su na Telegramu. Ranije je glasnogovornik izraelske vojske potvrdio da Izrael gađa ciljeve u Gazi iz zraka i upozorio da su kopnene operacije neizbježne, prenosi Index.

Žena teško ozlijeđena u napadu

Izraelske snage su priopćile kako su u najnovijem napadu na Tel Aviv ozlijeđena najmanje četiri civila. The Times of Israel piše kako je 34-godišnja žena u napadu zadobila ozbiljne ozljede. "Naši pirotehničari trenutačno rade na mjestu događaja kako bi uklonili strah i neutralizirali raketne predmete na licu mjesta", potvrdile su izraelske snage. 

"Pozivamo građanstvo da se drži u blizini zaštićenih područja te da poštuje upute policije i zapovjedništva na prvoj liniji", dodali su.