GUBI MU SE TRAG Mladi splitski pomorac nestao na Antlantiku

Nestali splitski pomorac Toni Jurišić
AFP/nestali.hr

Toni Jurišić (35), pomorac s prebivalištem na splitskom predjelu Sućidar, nestao je 10. lipnja na području Atlantskog oceana između Gibraltara i Trinidada i Tobaga.

Ako je vjerovati njegovim objavama na društvenim mrežama, Jurišić ima i titulu prvostupnika, koji je svoju diplomu stekao na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a i njegov otac je poznati kapetan i ugledan član pomorske zajednice. Toni je na brodu obnašao dužnost drugog časnika palube za poznatu kompaniju TMS Cardiff Gas. Riječ je o korporaciji koja svoje urede ima u Grčkoj i koja je osnovana 2011. godine, a trenutačno upravlja LNG flotom od 16 plovila. Vjeruje se kako je Toni u trenutku nestanka radio na jednom od tih brodova.

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan rekao nam je da je u potragu aktivno uključen MRCC u portugalskom gradu Ponta Delgada na Azorima.

"Mi iz Sindikata smo o nestanku obaviješteni u ponedjeljak i u stalnom smo kontaktu s njegovom obitelji i njegovom kompanijom. Znam da se brod na kojem je Toni plovio vratio 200 milja unatrag nakon dojave o nestanku i da je potraga intenzivna i kvalitetna, te da u njoj sudjeluje više subjekata, ali još bez rezultata".

Tonijev brod, koji je prevozio ukapljeni plin, isplovio je iz Kuvajta i po rasporedu plovidbe u petak je trebao pristati u luku Point Fortin na Trinidadu, a posada sa strepnjom očekuje vijesti o njemu.

"U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected] – mole iz policije, a njegov nestanak vodi PU splitsko-dalmatinska.

Njegov nestanak objavljen je na stranici NENO, a tamo su navedeni i neki detalji koji bi mogli pomoći kod raspoznavanja.