General nekadašnje JNA Milan Aksentijević tuži TV Sloveniju

Milan Aksentijević , jna, general, General JNA
Umirovljeni general nekadašnje JNA Milan Aksentijević tužio je glavnu redakciju Televizije Slovenija zbog emitiranja dokumentarnog filma u kojemu se u jednom kadru on pojavljuje u društvu osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, objavili su u petak slovenski mediji.

Do rata u Sloveniji u lipnju 1991. Aksentijević je bio po čin pukovnik i predstavnik JNA u tadašnjoj slovenskoj skupštini, ali ga je nakon izbijanja rata u Hrvatskoj beogradski generalštab prebacio u Hrvatsku, a kasnije je "nagrađen" i generalskim činom. Danas Aksentijević s obitelj živi u Sloveniji i ne pojavljuje se niti nastupa u javnosti.

Slovenski nacionalni servis objavio je nedavno povodom izricanja presude Radovanu Karadžić pred Haškim sudom dokumentarni film "Tajni planovi Radovana Karadžića" u kojemu se u jednom kratkom kadru uz tadašnjeg vođu bosanskih Srba pojavljuje i Aksentijević u odori bivše jugoslavenske vojske, što je Aksentijevića zasmetalo, te je najprije od televizije zahtijevao pojašnjenje, odnosno demanti u skladu sa zakonom o medijima.

Televizija je zahtjev odbila jer Aksentijević u filmu nije bio spomenut imenom, na što je ovaj glavnu urednicu televizije i urednicu informativnog programa tužio sudu, te u zahtjevu za nanesenu štetu zatražio 4 tisuće eura kompenzacije, objavio je informativni portal "Požar report".

Hina