FRANJEVAC IZ ŠIROKOG BRIJEGA NA SLUŽBI U JERUZALEMU "Stanje je komplicirano, ali nismo u podrumima ni u skloništima"

Fra Željko Barbarić iz Jeruzalema
Facebook

Franjevac iz Širokog Brijega na službi u Jeruzalemu, fra Željko Barbarić, u svojoj objavio osvrnuo na trenutnu situaciju u Svetoj Zemlji.

Zbog brojnih poziva on se odlučio napisati status

"Molite za mir Jeruzalemov. Da ne pišem svima posebno, a danas sam primio više poruka i poziva o tome kako sam i jesam li na sigurnom nego u svih ovih 7 godina u New Yorku i Jeruzalemu. Hvala svima na zanimanju i brizi", počeo je fra Željko.

Objavio fotografiju kojom je dočarao raketni napad

"Ovdje je situacija komplicirana. Nekad malo više, a nekad malo manje. Mijenja se samo intenzitet. Jutros su me probudile sirene, a odmah nakon sirena čule su se eksplozije. Još sam bio u krevetu. To je radio proturaketni sustav koji je ‘skidao’ rakete koje su letjele prema Jeruzalemu ili su doletjele iznad Jeruzalema. To vam je dočarano na ovoj fotografiji uz tekst".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hodočasnička molitva za mir

"Nismo u podrumima ni u skloništima. Barem ne ovdje u Jeruzalemu. Pomalo je napeto, ali napeto je ovdje redovno stanje uma. Dopodne sam se spustio do Svetog Groba. Ispred same crkve zateknem dosta hodočasnika. I svi uglavnom gledaju u nebo. Ne što mole, nego što se čude. Neki mi prilaze i pitaju – što je ovo? Posebno oni koji nemaju iskustvo rata, sirena, raketa i pucanja…

I tako to ide. Začuju se sirene, a onda i eksplozije. I puno ljudi drži mobitele u rukama i snima taj prizor kao još jednu od atrakcija Svete zemlje. A u Svetom grobu redovita molitva. Za mir kojega ovdje uvijek manje ili više nedostaje. Molite za mir Jeruzalemov", navodi.

"Otkad sam došao u Svetu zemlju bila su barem dva-tri rata. Ovdje je uvijek pomalo napeto. I komplicirano. I nije ovdje pitanje hoće li opet biti rata, nego kad će opet biti rat. Ali ne prestajemo moliti za ovaj komadić zemlje posvećen životom i stopama utjelovljene Riječi… I mir je ovdje kompliciran. I mir i rat su ovdje pomalo kaotični. I ja i ostali fratri smo dobro. I to dobro je ovdje komplicirano i relativno. Molite za mir Jeruzalemov. I za sve stanovnike ovog komadića zemlje", napisao je fra Željko Barbarić.