Eskalirao prosvjed u Bruxellesu protiv covid mjera

Brisel prosvjed siječanj
Reuters

Policija je danas upotrijebila vodeni top i suzavace na sudionike prosvjeda tijekom demonstracija organiziranih u Briselu protiv uvođenja Covid mjera.

Prosvjednici su se okupili u belgijskoj prijestolnici kako bi prosvjedovali zbog onoga što smatraju ekstremnim mjerama vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Mjere uključuju posjedovanje Covid propusnice sa podacima o cijepljenju koja regulira pristup određenim mjestima i aktivnostima te se najavljuje mogućnost obaveznog cijepljenja, prenosi Fena.

Brisel prosvjed siječanj

Prosvjed je uslijedio nakon demonstracija u drugim europskim prijestolnicama organiziranim u subotu koje su također privukle tisuće ljudi koji su prosvjedovali zbog Covid-pasoša i drugih zahtjeva koje su europske vlade nametnule u nadi da će okončati pandemiju koronavirusa.

Brisel prosvjed siječanj

U Bruxellesu su prosvjednici uzvikivali 'Sloboda' dok su marširali. Policijski službenici za nerede s bijelim kacigama kasnije su pokušali rastjerati sudionike prosvjeda, koji su ignorirali upute emitirane preko zvučnika da su demonstracije završene i da se trebaju razići, javio je Associated Press (AP).