EKSTREMNE KIŠE U nevremenu u Turskoj poginulo 9 osoba

Turska oluja brod
AFP

Devet je osoba poginulo u Turskoj u olujnom nevremenu, a 11 pomoraca proglašeno je nestalima u Crnome moru, objavilo je tursko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Devet naših sugrađana poginulo je zbog oluja i ekstremnih kiša", rekao je ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya novinarima u sjeverozapadnoj pokrajini Zonguldak, gdje su poginule četiri osobe, prenosi Hina.

Među poginulima i troje djece

"Pet drugih osoba, a među njima je troje djece, poginulo je u poplavama u pokrajinama Tatman i Diyarbakir na jugoistoku", rekao je.

Tijelo jednoga od 12 turskih pomoraca koji su nestali u vodama kod Ereglija, luke u pokrajini Zonguldak, pronađeno je danas ujutro. Turski teretni brod s 12 članova posade potonuo je u blizini turske crnomorske obale u olujnom nevremenu u nedjelju. 

Kapetan broda Kafkametler, koji je plovio pod turskom zastavom, izvijestio je u nedjelju ujutro da brod pluta prema lukobranu kod Ereglija.

Spašena posada drugog broda

Ured guvernera priopćio je da je loše vrijeme spriječilo zrakoplove i plovila u potrazi za brodom. "Kada se nepovoljni vremenski uvjeti poprave, aktivnosti potrage i spašavanja počet će odmah", rekao je Yerlikaya novinarima.

Drugi brod, koji plovi pod zastavom Kameruna, raspolutio se kod Ereglija zbog siline valova, no sva je posada spašena i na sigurnom je. 

Vjetrovi snage 130 do 140 km na sat pogodili su tu zonu formirajući valove visine osam do devet metara, navodi tursko ministarstvo unutarnjih poslova.