EKSPLOZIJA U NJEMAČKOJ Ozlijeđeno više vatrogasaca i policajaca

Eksplozija Njemačka
Roberto Pfeil/Afp

Više policajaca i vatrogasaca ozlijeđeno je u četvrtak u eksploziji u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke, priopćila je policija.

Policija i vatrogasci pozvani su u pomoć nemoćnoj osobi, a kada su stigli, na vratima stana odjeknula je eksplozija, rekao je glasnogovornik policije.

Televizija ZDF izvijestila je da je ozlijeđeno deset vatrogasaca i dvojica policajaca, prenosi Jutarnji.

Lokalni mediji javljaju da su na okolnim balkonima bili postavljeni snajperisti, a Bild kako je bilo riječ o više manjih eksplozija te da su napadači u međuvremenu svladani.

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser trebala bi danas poslijepodne dati izjavu o incidentu, javlja ZDF.

Prema neslužbenim informacijama, predstavnik stanara bio je čovjek koji je pozvao na intervenciju policiju i vatrogasce. Bila mu je sumnjiva činjenica da ja poštanski kaslić jednog od stanara bio prepun i za svaki je slučaj pozvao sigurnosne službe. Međutim, uslijedio je pakao čim su ušli u stan. Nešto je gorilo, a odmoh potom uslijedila je eksplozija.

Eksplozija Njemačka

Napadač je uhićen, u stanu nađena mrtva žena

Policija je uhitila vlasnika stana u neboderu u Ratingenu, u kojem je danas odjeknula eksplozija u kojoj je ozlijeđeno 12 vatrogasaca i policajaca. 

Specijalci su, podsjetimo, upali u stan i uhitili 60-godišnjeg muškarca, potvrdila je policijska glasnogovornica. Muškarac je ozlijeđen, iako nije jasno je li do ozljede došlo prilikom uhićenja ili ranije eksplozije u stanu.

U stanu je nađen i leš žene, a policija pokušava utvrditi njezin identitet. 

Ministar: Osumnjičenik je teoretičar zavjera, niječe koronu

Njemački regionalni ministar unutarnjih poslova Herber Reul rekao je kako uhićeni muškarac, kojeg se sumnjiči za napad na vatrogasce i policajce, "mentalno spada u okruženje teoretičara zavjere koji niječu koronavirus".

RTL navodi kako je uhićeni muškarac prebačen u bolnicu te je teško ozlijeđen.