DŽEPAROŠI IZ BIH HARAJU EUROPOM U francuskom Toulouseu ukrali i ispraznili veći broj kreditnih kartica

džeparoši,Francuska,krađe

Policija francuskog grada Toulousea posljednjih mjeseci ima velikih problema sa grupom džeparoša iz BiH, koji operiraju po postajama podzemne željeznice, kradući kreditne kartice sa kojih odmah skidaju novac.

Jučer su uhićeni muškarac (20) i žena (23), otprije poznati policiji. Policija ih je već privodila više puta. Zapravo, njih dvoje su redovno privođeni od ožujka, ali se uvijek vraćaju na isto mjesto.

Oni imaju svoju već ustaljenu tehniku. Naime, svoje žrtve uglavnom prate od mjesta gdje putnici karticama kupuju karte za metro. Kako su već prilično vješti, snime broj kartice i automatski je isprazne.

Najmanje što su do sada uzeli sa kartice bilo je 500 eura, ostale svote su bile veće. Da ne prezaju i od napada svjedoči i slučaj kada su napali jedan bračni par. Upravo tom prilikom su snimljeni na nadzornim kamera i policija ih je odmah prepoznala.

Navodno, prema podacima koje ima policija Francuska nije jedina zemlja u kojoj operiraju,  viđeni su u krađi po Austriji i Belgiji.

Zanimljivo da ih skoro svi policajci Toulousea već znaju i čim ih vide, oni ih privode. Inače, pri svakom privođenju tvrde da imaju 11 i 12 godina, što je već u više navrata dokazano da nije istina.