DOSTAVA Dronom pokušao isporučiti mobitele u zatvor

Dron i  mobitel
UIKS

U petak, dva sata iza ponoći, dron sa dva telefona USB kabla sletio je u krug Istražnog zatvora. Zatvorski čuvari, međutim, bespilotnu letjelicu primijetili su prije nego su telefoni došli u ruke pritvorenika.

Prema informacijama crnogorskog portala 'Vijesti', policijski inspektori pokušat će utvrditi tko je vlasnik drona, tko je njim upravljao u petak poslije ponoći, ali i tko je trebao preuzeti i 'narudžbu' dostavljenu iz zraka.

Istovremeno, UIKS utvrđuje je li naručitelj telefona netko od pritvorenih članova organiziranih kriminalnih grupa, koji su posljednjih mjeseci pretresima ostavljeni bez sredstava za komunikaciju, koja su im inače zabranjena.

Iz Uprave za izvršenje kaznenih sankcija (UIKS) službeno su priopćili da su zaplijenili dron, koji je prethodno primijećen iznad zatvorskog kompleksa. "To ukazuje da je spriječen pokušaj unosa istih, osobama lišenim slobode u Upravi za izvršenje kaznenih sankcija", navodi se u priopćenju.

Istaknuli su da su o tom događaju obavijestili Upravu policije, koja u suradnji sa Upravom za izvršenje kaznenih sankcija, poduzima intenzivne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti. Međutim, Osnovno državno tužiteljstvo u Podgorici jučer nije bilo službeno obaviješteno o toj istrazi, rečeno je 'Vijestima' neslužbeno.

Menadžment zatvora, gotovo pola godine pokušava očistiti tu kaznenu ustanovu od nedozvoljenih predmeta i supstanci, a Istražni zatvor bio je pod njihovim strogim nadzorom - konstantno su oduzimani improvizovani bodeži, mobilni telefoni, supstance...

Zavođenje reda u toj instituciji prouzrokovala je prijetnje članovima menadžmenta i službenicima, a doskorašnji načelnik Predrag Spasojević dva puta bio je na meti bomaških napada.