DONALD TRUMP OTVORENO "Europa je otvorila vrata džihadu, Pariz i London su neprepoznatljivi..."

Donald Trump

Bivši američki predsjednik Donald Trump je tijekom predizbornog skupa u Wisconsinu poručio kako su London i Pariz "neprepoznatljivi", prenosi Politico.

"Vidjeli smo što se dogodilo kada je Europa otvorila svoja vrata džihadu. Pogledajte Pariz, pogledajte London. Neprepoznatljivi su", kazao je Trump, koji će se u studenom ove godine na predsjedničkim izborima natjecati za novi mandat u Bijeloj kući.

"Uvalit ću se u velike probleme s ljudima u Parizu i ljudima u Londonu, ali znate što, to je činjenica. Oni su neprepoznatljivi i ne možemo dopustiti da se to dogodi našoj zemlji. Imamo nevjerojatnu kulturu, tradiciju. Ne možemo dopustiti da se to dogodi ovdje i nikada neću dopustiti da se to dogodi Sjedinjenim Američkim Državama", istaknuo je. 

Već je ranije iznosio slične stavove

Trump je nerijetko kritizirao europske zemlje. U prosincu 2015., nedugo nakon što je Pariz pogodio smrtonosni islamistički teroristički napad, kazao je da su četvrti u Parizu i Londonu toliko opasne da policija odbija ići tamo. Trump je u to vrijeme branio svoj plan za "potpunu zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države".

Unatoč tome što su ga kritizirali zbog tih primjedbi, Trump je nastavio braniti svoje stajalište. "Pravi Pariz je drugačiji od Grada svjetlosti o kojem ste čitali. Postoje područja u Parizu gdje su ljudi toliko radikalizirani i tako zlobni... da policija odbija ići tamo. Oni tamo neće ići. To je ono što će se dogoditi s našom zemljom", upozorio je. 

U siječnju 2016. izjavio je kako je život u Bruxellesu poput života u "paklu" zbog nedostatka "asimilacije" muslimanskog stanovništva.