DOK JE U BIH STABILNIJE Bujice u Srbiji srušile dva mosta

Čačak most preko Morave rušenje
RINA

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, rano jutros potpuno je uništen pred naletom nove bujice i obilnih padalina koje su pogodile cijeli Čačak.

"Taj most nam je bio najbliža veza ne samo sa gradom, već smo preko njega prelazili i do svojih parcela, sada ne znam ni kako ćemo ni šta ćemo. Do skoro je bio zatvoren za promet jer je bio nesiguran za prelazak, zbog dotrajalosti nosećih stubova, a sada je potpuno uništen", kazao je za agenciju RINA, Marko iz Mrčajevaca.

U čačanskoj općini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme. Pripadnici Civilne zaštite tijekom čitave noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio i poplavio naselje Kej, prenosi Telegraf.

Čačak most preko Morave rušenje

Izvanredna situacija proglašena je u 50 gradova i općina u Srbiji zbog problema sa poplavama i izlivanjem bujičnih potoka. U Kragujevcu je evakuirano 14 osoba, među njima i jedno dijete. Tijekom jučerašnjeg dana evakuirano su ukupno 142 osobe (na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca), navedeno je iz MUP-a Srbije.

Od 7 do 19 sati u četvrtak ukupno su evakuirane 82 osobe na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, od ponoći do petka u 22 sata evakuirano je ukupno 217 osoba.

Također most u Adranima kod Kraljeva odnijela je rijeka Makva. U tom mjestu poplavljeno je oko 50 kuća.