FOTO  Događanja na 3.nedelju došašća u župi sv.Nikola Tavelic u Nizozemskoj

Sveti Nikola Tavelić, Roterdam
Prve nedjelje došašća našim vjernicima prikazan je film „Put dobrote - fra Miro Babić među Kenijcima" u kojem se opisuje rad i djelovanje fra Mire u misiji, u župi sv Franje u Subukiji. Te je nedjelje pokrenuta i akcija sakupljanja novčanih priloga za pomoć u izgradnji škole, ambulante, u izgradnji vodovoda, puteva i kuća te je započela i gradnja mosta prijateljstva među našim župama.

Na početku nas je fra Miro pozdravio kako se u misiji pozdravlja sa svojim župljanima, mahanje rukom te se zahvalio fra Juri na pozivu naglasivši kako nema ništa draže nego slaviti svetu misu na svojem materinjem jeziku, pogotovo kada tako dugo radiš u misiji. U svojoj propovijedi fra Miro nas je posebno upozorio kako smo danas svi u nekoj žurbi, trci za nečim, nedostaje nam vremena za puno, naposljetku, nebitnih stvari.

Afrikanci kažu: „Vi bijelci imate sat a mi vrijeme!" Kako da se pokrenemo iz tog stanja da nam je ponekad i dosadno slušati Riječ Božju? Dosadašnja čitanja govore nam da se Ivan Krstitelj povukao u pustinju tražeći Boga, i našavši Ga ide dalje navještavati Riječ Božju. Kako biti ljudi puni vjere, danas?? Fra Miro nam poručuje, u tri koraka možemo i mi kao i Ivan Krstitelj, dakle „ Idi negdje gdje si sam s Bogom...uzmi to vrijeme, sam ga napravi...jednom kad otvorimo naše srce Bog nam osobno dolazi i ispunjava nas! To je stanje kada se mi nanovo rodimo. I treći korak je da navještavamo vjeru ljudima oko nas. Dovoljno je da nas vide veselim, smirenim i da požele da su i oni takvi, veseli, radosni i ispunjeni Bogom."

Pod svetom misom bilo je krštenje u obitelji Kustura, blizanci Luka i Laura postali su članovi naše župe.

Na kraju svete mise fra Miro se zahvalio svim darovateljima na prikupljenim darovima za župu Subukia, naglasivši još jednom „Budimo solidarni jedni za druge!" i udijelio Božji blagoslov mladim roditeljima i okupljenim župljanima.

hercegovina.info