Direktor škole uhićen zbog umiješanosti u prostituciju

ormarici u skoli

... prostituciju, navode lokalni mediji.

Lagarejos je smijenjen sa svih funkcija nakon što ga je policija zaustavila, dok je vozio trinaestogodišnju djevojčicu u motel. Svećenik je optužen da je preko društvenih medija dogovorio sastanak sa šesnaestogodišnjim svodnikom i platio mu 500 filipinskih pezosa, odnosno 7,47 britanskih funti, za seksualne odnose sa trinaestogodišnjom djevojčicom.

Cijeli slučaj otkriven je nakon što je djevojčica ispričala majci i socijalnim službama da je šesnaestogodišnji prijatelj tjera na prostituciju. Ona je objasnila da je dogovoren već treći sastanak u motelu sa istim svećenikom, koji joj je prijetio pištoljem, te upozoravao da se ne smije sastajati sa drugim muškarcima.

Filipinski nadbiskup Oskar Kruz tvrdi da Crkva neće tolerirati nemoral, te da će prikupiti dokaze i svjedošenja osoba upoznatih o slučaju kako bi ih predala Vatikanu.

- Ali, ovo ne znači da je Lagarejos kriv. To znači da je nevin prije nego što bude dokazano da je kriv - rekao je Kruz.

Kruz poručuje da "svećenici nisu sveci i da mogu griješiti".

Posljednjih godina Rimokatoličku crkvu potresaju veliki skandali koji su u vezi sa prostitucijom i seksualnim iskorištavanjem maloljetnika, u koje su umiješani katolički velikodostojnici i svećenici.

SRNA