DESET POGINULIH U POŽARU KOD LYONA ''Čuli smo dječju vrisku, probudila nas je vatra''

Požar Francuska
Twitter

Deset ljudi, uključujući petero djece, poginulo je nakon što je u petak ujutro izbio požar u stambenoj zgradi u Vaulx-en-Velinu, u blizini francuskog grada Lyona.

Lokalne vlasti za regiju Lyon/Rhone rekle su da je požar prvi put prijavljen hitnim službama u 3.12 ujutro, a do 3.25 ujutro oko 170 vatrogasaca i 65 vatrogasnih vozila bilo je na požarištu, prenosi The Guardian.

Hitne službe izvijestile su da je požar izbio u stambenoj zgradi na sedam katova u četvrti Mas du Taureau.

Još četiri osobe su u kritičnom stanju, dok je 10 ozlijeđeno, uključujući dva vatrogasca.

Vlasti su priopćile kako uzrok požara u ovom trenutku nije poznat.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin rekao je da je bio u kontaktu s predsjednikom Emmanuelom Macronom i obećao da će se otvoriti istraga o uzroku požara.

"Ne znamo uzrok požara... postoji nekoliko scenarija i otvorit će se istraga", rekao je Darmanin novinarima , dodajući da su neke od žrtava imale samo tri godine.

Ministar stanovanja Olivier Klein također je rekao da je razgovarao s gradonačelnicom Vaulx-en-Velina Hélène Geoffroy i da će posjetiti grad. "Jutros idem tamo da budem uz stanovnike, lokalne dužnosnike i hitne službe", napisao je na Twitteru.

Jedan stanovnik rekao je francuskoj televiziji BMF TV: "Plačem kada se sjetim ovih žrtava."

Još jednog susjeda, koji kaže da živi samo 100 metara od zgrade u kojoj je izbio požar, vatra je probudila. “Čuli smo vrisku, dječju vrisku. Kad smo otvorili prozore, vidjeli smo dim kako izlazi pa smo odmah sišli dolje”, rekao je.

Jedan muškarac rekao je da su susjedi stigli na mjesto događaja s ljestvama i pomogli evakuirati ljude koji su živjeli na prvom katu.