DANSKA Jedan državljanin BiH izbo drugog na smrt

Odense hitna pomoć
Ilustracija

Muškarac S.G. (75) porijeklom iz Bosne i Hercegovine preminuo je nakon što je u srijedu izboden odvijačem u džamiji u danskom Odenseu, prenio je list 'Ekstra Bladet'. Naime, osumnjičen je 70-godišnjak, također bh. porijekla i njemu je nakon saslušanja određen pritvor četiri tjedna zbog pokušaja ubojstva.

"Nakon obdukcije kada se utvrdi uzrok smrti, odlučit ćemo hoće li optužba biti preinačena u ubojstvo", kaže za 'Ekstra Bladet' načelnik dežurne policije Torben Jakobsen.

Osumnjičeni je tijekom sudskog saslušanja rekao da se u srijedu pojavio u džamiji na Lisesmindeveju u Odenseu jer je želio da vidi hoće li ga pustiti, s obzirom mu je već neko vrijeme bio zabranjen pristup džamiji. Ali, prema riječima 70-godišnjaka, nastala je gužva, koja se završila tako što je 75-godišnjak izboden odvijačem.

Iako je i sam priznao da je on taj koji je žrtvu izbo, on negira da je to bio pokušaj ubojstva. Naime, prema vlastitom iskazu, kod sebe je imao odvijač za eventualnu samoobranu, prenose 'Nezavisne novine'. Mediji prenose da je osumnjičeni 70-godišnjak ranije osuđivan na uvjetne kazne u vezi sa nasiljem u džamiji, koju koriste pripadnici bh. zajednice zbog čega mu je bio zabranjen ulazak u džamiju.

Međutim, prema vlastitom priznanju, on je samo želio razgovarati sa onima koji odlučuju na mjestu događaja, u nadi da će mu biti dozvoljen povratak, ali tada je došlo do nemile situacije.

Policija je dojavu o incidentu primila u srijedu u 13:16 sati, a osumnjičeni je bio u džamiji kada je policija došla i on je uhićen je na mjestu događaja. Po dolasku policije, žrtva je još uvijek bila živa, a u hitnu pomoć je prebačen sa navodno 13 uboda. Ipak, ozljede su bile preteške usljed čega je preminuo.