Dan žalosti na dan sahrane Đorđa Balaševića

Đorđe Balašević
RTL

Nekoliko stotina građana, poštovatelji Đorđa Balaševića okupilo se sinoć na Trgu slobode u Novom Sadu, u čast ovog slavnog kantautora. Oni su palili svijeće, ostavljali su cvijeće i plišane igračke zeca pored Miletićevog spomenika.

Sa razglasa je pjesmom 'Kad odem' počelo emitiranje pjesama Đorđa Balaševića, a potom su se nizale 'D-moll' i druge, piše radio 021. Prethodno su se građani okupili ispred Balaševićeve obiteljske kuće u Ulici Jovana Cvijića 33.

Poštovatelji Balaševića su i tijekom subote dolazili ispred njegove kuće gdje su palili svijeće i ostavljali cvijeće. Još nije poznato kada će slavni umjetnik biti sahranjen, a upravo na dan sahrane će u Novom Sadu biti Dan žalosti.

Balašević je preminuo u petak 19. veljače u Kliničkom centru Vojvodine od posljedica koronavirusa u 67. godini života.

Imao je bogatu mglazbenu karijeru, a uz njegove hitove odrastale su generacije. Ukupno je objavio 16 albuma i pet knjiga - 'Tri posleratna druga', 'Dodir svile', 'Kao rani mraz', 'Jedan od onih života' i 'Kalendar mog detinjstva'.

Više od tri desteljeća bio je u braku sa Oliverom Balašević. Imaju troje djece, Jovanu, Jelenu i Aleksu. Krajem 2019. godine imao je infarkt, nakon čega su mu ugrađeni stentovi.