CRNA GORA Uhićeno 14 osoba zbog prosvjeda

crna gora, uhićeno , svijet, prosvjed

Crnogorska Uprava policije je procesuirala 14 osoba zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu. 

Prilikom incidenta u nedjelju uvečer u Podgorici privedeno je 13 osoba u prostorije Centra sigurnosti Podgorica. 

Uhićni su remećenja javnog reda i mira kao i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Podsjetimo, crnogorska policija je u nedjelju uvečer koristila suzavac kako bi razbila prosvjednike ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici te prilikom uklanjanja blokade u Zeti na putu prema podgoričkom aerodromu. Prilikom te akcije ozlijeđena su četiri policajca.

"Službenici Centra sigurnosti Podgorica poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i u cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Općini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici", kazali su iz Uprave policije.

Ističe se i da je na području Danilovgrada i Nikšića u nedjelju došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja prometnica.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović danas je kazao da neće dozvoliti napade na policijske službenike i da će, kako tvrdi, svaki vid nasilja dobiti efikasan odgovor.

"Nećemo dozvoliti napade na policijske službenike koji izvršavaju radne obaveze i zadatke u skladu sa zakonom i na svaki oblik ugrožavanja naših pripadnika, energično ćemo odgovoriti. Prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena", rekao je Veljović u priopćenju.