COSA NOSTRA Pao šef sicilijanske mafije za kojim se tragalo 30 godina, evo gdje je pronađen

Matteo Messina Denaro
Twitter

U Italiji je uhićen sicilijanski mafijaški šef Matteo Messina Denaro (60) koji je bio 30 godina u bijegu.

Istragu koja je dovela do uhićenja šefa Cose Nostre koordinirali su tužitelj iz Palerma Maurizio de Lucia i zamjenik tužitelja Paolo Guido, doznaje agencija ANSA.

Prema dostupnim informacijama, uhićen je u privatnoj klinici u Palermu, a njegovo zdravstveno stanje još nije poznato.

"Danas, 16. siječnja, karabinjeri su uhitili bjegunca Mattea Messinu Denara unutar sanitarne strukture u Palermu, gdje je otišao na terapeutski tretman", rekao je Pasquale Angelosanto, general karabinjerske nacionalne policije, kako ga citira AGI news agencija.

Odmah nakon uhićenja odveden je na tajnu lokaciju, izvijestila je talijanska državna TV.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni zahvalila je vlastima na uhićenju i ocijenila operaciju "velikom pobjedom za državu koja pokazuje da nikada ne odustaje pred mafijom".

U bijegu je od 1993. godine kada je optužen za umiješanost u bombaške napade 1993. u Firenzi, Milanu i Rimu u kojima je desetero ljudi poginulo te je pričinjena velika šteta kulturnoj baštini.

Forbes ga je 2010. godine uvrstio među deset najopasnijih bjegunaca na svijetu, a ispred njega tada je bio samo Osama bin Laden.

Opisuju ga kao "krvoločnog ženskara koji je spreman ubiti bilo koga tko mu se nađe na putu". Svojevremeno se hvalio da bi mogao "napuniti groblje ljudima koje je smaknuo tijekom života".