Cijene nafte na svjetskom tržištu naglo rastu

Ivan Vrdoljak, Slavonija, nacionalni interesi, ministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak, Slavonija, nafta, plin, iran, sankcije, ekonomske sankcije, međunarodne sankcije, EU i Rusija, Rusija i Sjedinjene Države, sankcija protiv Rusije, cijena nafte , nalazište nafte, eksploatacija nafte , nafta
Na američkom i europskom tržištu, treći dan uzastopno cijene barela nafte rastu a u srijedu ujutro cijene su se kretale od 46 do 47 dolara. U utorak je zabilježen posebno zanimljiv rast od čak dva dolara u samo 24 sata.

Cijene su počele rasti nakon što je dostignut minimum od oko 43 dolara po barelu, što je sličan scenarij posljednja dva nagla skoka cijena barela nafte.

Naime, početkom rujna i krajem tog mjeseca zabilježen je kraj pada cijena na visini od oko 43 dolara, nakon čega su uslijedili kraći periodi rasta vrijednosti.

Gledajući na duže vremensko razdoblje, može se reći da cijene nafte nisu znatno oscilirale još od travnja 2016. godine. Srednja vrijednost europske nafte kreće se oko 47 dolara, sa najnižim točkama od 41 i najvišim od 53 dolara po barelu.