ČEKA GA OPERACIJA Papa Franjo primljen u rimsku bolnicu

Papa Franjo
Andreas Solaro/AFP

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo (84) primljen je danas popodne u rimsku Polikliničku bolnicu „Agostino Gemelli“ radi kirurškog zahvata koji prvi liječnički bilten naziva rutinskim. Kirurg je prof. Sergio Alfieri. Poslije zahvata najavljen je je još jedan liječnički bilten.

Papi je, naime, dijagnosticirana divertikularna stenoza debelog crijeva. Divertikul je vrećasto ili stožasto ograničeno izbočenje stijenke cjevastog ili šupljeg organa. Javlja se u osoba starijih od 50 godina, a učestalije u starijih od 65. Stenoza je suženje cijevastog organa, u ovom slučaju prouzročeno divertikulom.

Situacija se doima pod kontrolom. „Gemelli“, koji je nastavna baza Medicinskog fakulteta Katoličkog sveučilišta Presvetog Srca, pripremao se za doček Pape od jutra, a sam Papa je u međuvremenu uredno izmolio pred vjernicima nedjeljno podnevno Anđelovo pozdravljenje i pritom najavio svoj rujanski pohod u Budimpeštu, gdje će predvoditi završnu misu Svjetskoga euharistijskog kongresa, a onda odlazi u Slovačku, gdje će pohoditi Bratislavu, Košice, Prešov i Šaštín, javlja Jutarnji list.