Brod s 14.000 ovaca se prevrnuo, spasilačka akcija u tijeku

Brod s 14.000 ovaca se prevrnuo, spasilačka akcija u tijeku

Spasilačke službe pokušavaju spasiti tisuće ovaca zarobljenih nakon što se veliki teretni brod prevrnuo u Crnom moru kraj obale Rumunjske.

Brod pod nazivom Kraljica Hind prevrnuo se u nedjelju nakon izlaska iz luke Midia, u blizini jugoistočnog grada Constante.

Prevozio je više od 14.000 ovaca. Svi članovi posade su spašeni, piše BBC.

Operacija u kojoj su sudjelovali vojska, policija, vatrogasci, ronioci i rumunjska obalska straža nastavljena je u ponedjeljak ujutro, nakon noćne pauze.

Čak šest plovila u tom području u početku je interveniralo da pomogne spasilačkim službama, javljaju rumunjski mediji.

Najmanje 32 ovce su pronađene kako plivaju u blizini broda pod zastavom Palau, a one su spašene u nedjelju, ali vjeruje se da su se mnoge udavile dok je tisuće ostalo zarobljeno.

"Već smo spasili mali broj. Plivali su u moru" - izjavila je za BBC Ana-Marija Stoica, glasnogovornica spasilačke službe u Constanti.

Članovi posade na brodu, dvadesetak sirijskih državljana, gotovo su odmah spašeni s plovila. Jedan član posade prevezen je u bolnicu, a patio je od hipotermije.

"Pao je u more, ali bio je vrlo brzo spašen" - rekla je Stoica i dodala da je ostatak posade "na sigurnom ovdje u luci".

Još nije poznato što je uzrokovalo da se brod, koji je bio na putu za Saudijsku Arabiju, prevrne. Provest će se istraga kada se zaključi operacija spašavanja preživjelih ovaca.