Brnabić tvrdi: Spremalo se ubojstvo predsjednika Srbije

Brnabić tvrdi: Spremalo se ubojstvo predsjednika Srbije
Hercegovina.info

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubojstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, piše B92. Dodala je i da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera 'Jovanjica' pokušaji državnog udara.

"Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regiji kako bi Vučića dehumanizirali i od njega i njegove obitelji naprvili kriminalni klan", rekla je Brnabić za TV Pink. 

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. siječnja ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužiteljstvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

"Kada bi strijeljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: 'Tko zna u šta je sve umiješan i on i njegova obitelj'. Mnogo toga je bilo u MUP-u. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža", istaklnua je Brnabić.

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na 'ime i prezime, funckiju i stranačku pripadnost'. "Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u povijesti Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih", rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da se na Vučića vrši pritisak 'napadima' na njegovog sina, Danila, jer mu 'ne mogu' zamjeriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima.

"Znate šta mu je slaba točka i krenete udarati na Danila besprizorno. Vi kriminalizirate jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i tjednika", dodala je Brnabić, a prenosi B92.