BRAĆA U KRVAVOM POHODU 10 ubijenih i najmanje 18 oslijeđenih u napadu nožem

Kanada ubojstvo policija
AP

Desetero je ljudi ubijeno, a najmanje 18 ranjeno u napadu nožem u Kanadi, a policija je objavila da je jedan od dvojice osumnjičenika pronađen mrtav. Istraga se provodi na 13 lokacija na kojima su pronađene mrtve ili ozlijeđene osobe. 

Policija sumnja da su neke žrtve bile na meti napadača, a neke da su nasumično napadnute. Iako se u nekim medijima nagađa da bi pokolj mogao imati veze s drogom, motiv zločina još nije poznat, prenosi HRT.

Tijelo osumnjičenika Damiena Sandersona (31) pronađeno je u zajednici naroda James Smith Cree, domu mnogih žrtava, dok je njegov brat Myles Sanderson i dalje u bijegu.

Policija je objavila da je Damienovo tijelo pronađeno vani, na zelenoj površini blizu kuće koja je pregledavana. Tijelo je imalo vidljive ozljede za koje se u ovom trenutku ne vjeruje da su samonanesene, rečeno je na konferenciji za medije.

Prvi poziv u pomoć policija je zaprimila jučer u 5.40 prema lokalnom vremenu, nakon čega su se pozivi nastavili nizati. Strašni pokolj šokirao je kanadsku pokrajinu Saskatchewan.

"Do sada smo locirali 10 preminulih osoba na 13 lokacija u zajednicama Weldona i naroda James Smith Cree", izjavila je zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan Rhonda Blackmore.