BORDEL PORED PUTA "Bilo je Ukrajinki, Moldavki... Te jadne cure vire kroz prozor kao ptice iz gnijezda"

Bordel Smederevo

Mihajlovac, malo selo pored Smedereva u Srbiji nadaleko je poznato, piše Telegraf. Ali ne po džinovskom paradajzu, teletu s pet nogu, janjetu s dvije glave... već po bordelu, odmah pored glavnog puta. 

Nema čovjeka u Mihajlovcu, malom selu pored Smedereva, koji nije čuo za Ljubišu Vasića zvanog Vasa, i koji ne zna za njegov objekt, zbog kojeg je završio i iza rešetaka. 

Ekipa Telegrafa obišla je napušteni bordel pod imenom "Nina sa prenoćištem".

Ovaj napušteni objekt nalazi se odmah pored glavne prometne ulice i prekoputa osnovne škole i crkve. Čini se da je svatko iz kojeg god pravca da je dolazio, mogao tu svratiti i provesti se.

Dvojica mještana ovog sela razgovarali su s novinarima.

"Nisam nikada posjećivao taj bordel, ali svi u selu smo manje - više znali što se tamo događa i čemu taj objekt služi. Bučno nikada nije bilo uvečer, kada je objekt radio. Cijeli taj njegov bordel je bio zabarikadiran, unutra postoje podrumi", priča jedan mještanin sela.

Drugi je rekao da su djevojke redovno bile dovožene u ovaj objekt.

"On je svoju karijeru počeo sa mladim djevojkama. On je tu djecu dovodio i odvodio i on je njih preprodavao. Dovedu ih taksi vozilima tu (u bordel) i onda ih razvoze svuda. Tako da te djevojke nisu ni znale gdje idu. Ucjenjivali su ih. Bilo je curica iz Ukrajine, Moldavije, Bjelorusije...", priča.

On kaže da je Ljubiša dovodio djevojke u kuću koja je u blizini bordela.

"On ih dovede po četiri, pet i smjesti ih gore na kat. I one jadne vire kroz prozor, kao ptice iz gnijezda. Ja kada sam prolazio viđao sam takve prizore. A onda su oni njima zabranili da gledaju kroz prozor, morale su roletne biti spuštene. To su bile lijepe devojke, one dođu dvije-tri noći i nestanu, pa onda nova tura djevojaka i sve tako u krug", priča ovaj Mihajlovčanin.

Ljubiša Vasić, poznat po nadimku - prva frizura Srbije, i konobar J. J. (62) uhićeni su u travnju u Vasićevoj kafani koja se nalazi u Mihajlovcu kod Smedereva zbog trgovine ljudima, a policija mu je upala u lokal baš u trenutku kada su se događale "orgije" u tajnim sobama.