BLOKIRAN PROMET Oklopna vozila okružila bivši dom Milana Radoičića, navodnog šefa srpskih terorista

Srpski teroristi Kosovo

Kosovska policija trenutno izvodi pretres na najmanje jednoj lokaciji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Policija se nalazi pred stambenim objektom u kojem je živio Milan Radoičić, u sklopu kojeg se nalazi i restoran Grey, piše Nova.rs, pozivajući se na Radio Kontakt plus.

Najmanje tri oklopna vozila kosovske policije nalazi se ispred restorana i stambenog objekta. Ulica je blokirana za promet vozila, ali pješaci se mogu slobodno kretati. Na ulazu u ulicu nalaze se dva specijalca. Riječ je o ulici koja vodi prema dječjem vrtiću i osnovnoj školi. 

Pretresi i u drugim gradovima

U ulici preko puta nalazi se jedno vozilo EULEX-a, dok su još tri vozila u ulici niže. KoSSev piše da se pretresi ne događaju samo u Kosovskoj Mitrovici nego i u Zvečanu i Zubinom Potoku. Podsjetimo, Milan Radoičić je potpredsjednik Srpske liste, koji se nalazi na crnoj listi SAD-a i Velike Britanije.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla je prije par dana na svom Facebooku objavio snimku iz manastira u kojem su se skrivali napadači, tvrdeći da se na snimci vidi i Radoičić. Sveçla je optužio Radoičića da je "vođa terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku"