BEČKA POLICIJA HITNO OBJAVILA Djevojčica snimljena na tramvajskoj stanici u Beču je najvjerojatnije Danka Ilić

Rumunjke danka

Danka je vjerojatno uočena na tramvajskoj stanici u Beču, objavila je bečka policija. Dijete iz Srbije identificirano je na videu koji je snimio svjedok, objavila je policija iz Beča u srijedu.

“Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerojatno riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužitelja”, priopćeno je.

Iz austrijske policije apeliraju na sve građane koji su vidjeli dvije žene koje su snimljene s djevojčicom da odmah kontaktiraju policiju, prenosi Heute.

Austrijske novine pišu: Srbin koji živi u Beču, primijetio je oko 20 sati u centru Beča kod tramvajske stanice Schottenring malo dijete u pratnji dvije odrasle žene. Čovjek je primijetio veliku sličnost između djevojčice i djeteta od dvije godine koje se vodi kao nestalo u Srbiji i odmah je snimio video djeteta i dvije žene. Snimke je potom stavio na raspolaganje vlastima za daljnje istrage. Srpska policija je zatim odmah kontaktirala vlasti u Austriji, a istragu zbog sumnje na otmicu djeteta preuzelo je Zemaljsko kriminalističko odjeljenje Beč, Istražni odjel 01/Leib-Leben 02.

rumunjke danka

Nakon što je obitelj nestalog djeteta vidjela video, brzo im je postalo jasno: mora se raditi o nestaloj Danki (2). Bečka policija je na temelju tih izjava u utorak u priopćenju potvrdila "da se s velikom vjerojatnošću radi o spomenutoj djevojčici iz Srbije".

Bečka policija sada traga za dvije sumnjive žene na temelju naloga državnog odvjetništva. "Osobe same ili svjedoci koji znaju žene kao i njihovo mjesto boravka ili mjesto boravka djeteta, hitno se mole da se jave policiji."

Uz to, objavili su i fotografije žena koje se nalaze na snimci.

rumunjke danka

Savjeti (uključujući i anonimne) mogu se dati Zemaljskom kriminalističkom odjeljenju Beč na telefonski broj 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj postaji.