BEČ U stanu pronađeno unakaženo tijelo bez prstiju, sumnja se da je ubijen Srbin povezan s narkomafijom

Ubojstvo beč
Kurier.at

Policija je u srijedu popodne provalila u stan u stambenoj zgradi na Sautergasse u Beču. Razvalili su vrata kako bi pretražili prostor za koji su imali dojavu kako se koristi za uzgoj marihuane. U stanu su pronašli laboratorij marihuane, no to nije bilo sve.

Prizor koji su zatekli je šokirao policajce. Ugledali su raspadnuto tijelo muškarca na kojemu su uočili brojne ozljede i da su odsječeni prsti. Policija je u petak ujutro priopćila da je dovršena obdukcija kojom je utvrđeno kako je smrt muškarca nastupila od uboda nožem u gornji dio tijela, a istražitelji vjeruju da je riječ o osobi koja je povezana uz organizirani kriminal.

“Na tijelu su ozljede koje se ne mogu povezati uz prirodnu smrt”, rekla je glasnogovornica policije Barbara Gass. Ubijeni muškarac mogao bi biti državljanin Srbije, neslužbeno doznaje Kurier. Identitet će se tek utvrditi DNA analizom. Austrijski mediji navode da način mučenja i egzekucije muškarca navodi policiju na sumnju kako se radi o balkanskoj mafiji.

Tijelo u stanju raspadanja

Zasad nema informacija o tome koliko dugo je tijelo bilo u stanu. Policija navodi da je bilo u uznapredovalom stadiju raspadanja. “Čovjek je ondje bio tjednima ili mjesecima. Nikada ga nisam vidio u kući, samo mu je uvijek neka poruka bila zalijepljena na vrata”, kazao je 79-godišnji susjed.Na ulazu u stan su, kaže, nedavno postavljena nova masivna vrata. “Prije su bila sasvim normalna drvena vrata”, navodi susjed i dodaje da je u stanu ranije živjela žena, a muškarac se uselio prije četiri do pet mjeseci.

“Čovjeka praktički uopće nisam poznavao. Nikada ga nisam vidio da dolazi ili odlazi”, kaže 79-godišnjak. Vidio je kada su policajci prekriveno tijelo iznijeli iz stana i nakratko ga stavili u hodnik ispod prozora. Jedna od susjeda kaže da nije primijetila ništa neuobičajeno, osim što se iz stana širio čudan miris, piše Heute.