VIDEO  AZOV JE OPET NA BOJIŠTU "Izvolite dokaze o 11 komada izgubljene opreme i 50 Rusa manje..."

Brigada Azov

"Vojnici 12. brigade Azov i 95. zračno-jurišne brigade razbili su neprijateljski konvoj u blizini sela Terni" objavila je brigada Azov na Telegramu. Ruske snage izgubile su 11 komada opreme, a ukrajinska brigada zarobila je tenk T-72B2M, tvrde. Uz sve su priložili i video.

Znakovito je to poruka ruskim vojnicima, sada već slavne, Azov brigade, uoči velike ofenzive Vladimira Putina koja se očekuje početkom svibnja, prenosi Jutarnji.

"Ukrajinske snage napale su oklopnu kolonu u blizini ukrajinskih položaja u blizini istočnog grada Kremina koji je pod kontrolom Rusije", napisali su dalje u priopćenju brigade Azov, koja je sada dio ukrajinske Nacionalne garde.

U akciji je ubijeno ukupno 50 ruskih boraca, a na video snimici se mogu vidjeti ukrajinski dronovi kamikaze kako idu prema liniji oklopnih vozila, dok dronovi u zraku snimaju eksplozije duž konvoja. U posljednjem kadru može se vidjeti tenk za koji stručnjaci tvrde da je gore spomenuti ruski T-72B2M

Podsjetimo, Azov brigada postala je globalno slavna zahvaljujući dugotrajnoj obrani Mariupolja, a nastala je iz bataljuna Azov koji ima jasne korijene u krajnje desničarskoj ideologiji i ultranacionalizmu.

Američki novinari nisu mogli provjeriti tvrdnje Azov brigade, kao ni autentičnost snimki koje su objavili. Rusko ministarstvo obrane odbilo je bilo što komentirati. Ukrajinska vojska piše kako su njezine snage u subotu "odbile" sedam ruskih napada oko Ternija.

Inače, ruske snage polako su zapadno napredovale prema selu Terni, a Istraživački centar sa sjedištem u SAD-u, Institut za proučavanje rata (ISW), nedavno je procijenio da su se moskovske trupe nalazile oko 700 metara od toga sela.

Ukrajinska vojska sada javilo je kako su njezine snage u subotu "odbile" sedam ruskih napada oko Ternija.