AUSTRALIJA Tisuću dolara kazne svakome tko je došao na misu

Australija, koronavirus

Policija australijske savezne države Novog Južnog Walesa izdala je kazne u iznosu od 35.000 australijskih dolara (25.000 US dolara)  ljudima koji su nazočili nedjeljnoj večernjoj misi u crkvi u žarištu epidemije Covid -19 prekršivši tako najnovije epidemiološke mjere.

Trideset osoba je kažnjeno sa po 1.000 dolara nakon što su nazočili večernjoj propovijedi u Blacktownu, u zapadnom Sydneyu. Crkva je kažnjena sa dodatnih 5.000 dolara, prenosi Fena DPA.

Policija je u ponedjeljak priopćila da su, nakon što su obaviješteni o mogućoj situaciji u crkvi koja krši zdravstvene odredbe, policajci locirali grupu od oko 60 odraslih osoba i djece koja su nazočila propovijedi u jednoj zgradi.

Osobe prisutne na propovijedi bile su iz raznih područja šireg grada Sydneya, a svi ti dijelovi grada su označeni kao  "područja sa zabrinjavajućim rastom slučajeva Covid-a" i trenutno su pod strožijim ograničenjima od ostatka države.

Noćni policijski sat stupio je na snagu u tim područjima u ponedjeljak jer je Novi Južni Wales zabilježio treći dan zaredom da je broj novih slučajeva Covid-19 premašio 800.