AMERIKA U pucnjavi pred džamijom ranjeno pet, a u tržnom centru ranjeno još 12 osoba

Pucnjava tržni centar Columbia Južna Carolina
AP

Najmanje pet osoba je ozlijeđeno u pucnjavi koja se sinoć dogodila nakon teravih-namaza u džamiji u oblasti Toronta u Kanadi.

Glasnogovornik Policijske uprave Toronto David Rydzik priopćio je da su napadači iz automobila otvorili vatru na grupu ljudi koji su završili namaz u distriktu Scarborough, prenosi agencija Anadolija.

Ispaljeno je najmanje šest hitaca, ali ostaje nepoznato koliko je osoba bilo uključeno u pucnjavu. "Ne možemo reći jesu li žrtve bile meta zbog svojih vjerskih uvjerenja", rekao je Rydzik.

U međuvremenu, Nadeem Sheikh, član odbora Muslimanskog udruženja Scarborough, rekao je da je zabrinut zbog pucnjave. On je pozvao vlasti da daju sve od sebe da počinitelje procesuiraju i dodao je da bi trebalo poduzeti više koraka za suzbijanje nasilja.

Do pucnjave je došlo i u jednom tržnom centru u gradu Columbia u Južnoj Karolini gdje je ranjeno 12 osoba u dobi od 15 do 73 godine. Pucnjava se dogodila tijekom subotnjeg popodneva.

Jewayne M. Price (22) je optužen za nedozvoljeno nošenje oružja, a kod njega je pronađen pištolj, navele su vlasti. Također još dvije osobe su uhićene koje se mogu dovesti u vezu sa ovom pucnjavom.