Američki Hrvati stipendiraju one u BiH i Hrvatskoj

Američki Hrvati stipendiraju one u BiH i Hrvatskoj
PR

Zaklada američkih Hrvata - Croatian Scholarship fund raspisala je natječaj za izbor novih stipendista u Hrvatskoj i BiH, koji će primati godišnju stipendiju u iznosu od 2.000 USD. Zaklada će dodjelom ove stipendije pomagati nadarene studente tijekom njihovog cjelokupnog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta, a prijaviti se mogu učenici koji ove godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili BiH te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Prijave na natječaj traju do 15. svibnja 2021.

Hrvatska školska zaklada (Croatian Scholarship fund), najveća je hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Zaklada je osnovana 1989. godine, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. Do sada je, zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade, diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima. Geslo zaklade je „Stvaranje lidera kroz obrazovanje“, a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Ovogodišnja stipendija će se uplaćivati u dva navrata godišnje po 1,000 USD, a može trajati i do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji ove školske godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili BiH te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Uz to, važni kriteriji prilikom odabira studenata bit će izvrsnost tijekom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuje.

Za sudjelovanje u natječaju, zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja 2021. Prijavnica i informacije o potrebnim dokumentima nalaze se na linku.