AMERIČKA OBALNA STRAŽA Vjeruje se kako su pronađeni ljudski ostaci u olupini Titana

titan podmornica
Screenshot

Vjeruje se da su ljudski ostaci pronađeni u olupini podmornice Titan, izvijestila je američka obalna straža.

Dijelovi podmornice Titan, koji su implodirali tijekom dubokog zarona prema Titanicu, usmrtivši petero ljudi, iskrcani su u St. John'su u Kanadi. 

Dužnosnici Američke obalne straže kažu da su među ostacima podmornice pronađeni okvir za pristajanje podmornice i stražnji poklopac. 

Američki medicinski stručnjaci provest će formalnu analizu onoga za što se vjeruje da su ljudski ostaci, navela je obalna straža u priopćenju. Agencija je trenutno u ranoj fazi istrage o uzrocima katastrofe Titana.

"Zahvalan sam na koordiniranoj međunarodnoj i međuagencijskoj potpori za pronalaženje i očuvanje ovih vitalnih dokaza na ekstremnim morskim dubinama. Dokazi će istražiteljima iz nekoliko međunarodnih jurisdikcija pružiti ključan uvid o uzrocima ove tragedije. Još uvijek treba obaviti značajan posao kako bismo razumjeli čimbenike koji su doveli do katastrofalnog gubitka Titana i kako bismo osigurali da se slična tragedija više ne dogodi", rekao je kapetan Jason Neubauer koji vodi istragu.

Svih petero ljudi u podmornici poginulo je 18. lipnja u imploziji Titana nakon zarona od oko devedeset minuta čiji je cilj bio razgledavanje čuvene olupine broda iz 1912., koja se nalazi na dubini od 3800 metara u sjevernom Atlantiku.