9 OD 10 GRAĐANA CIJEPLJENO Većina Belgijaca mora raditi 4 dana od kuće, u državi preko 10.000 slučajeva dnevno

9 OD 10 GRAĐANA CIJEPLJENO Većina Belgijaca mora raditi 4 dana od kuće, u državi preko 10.000 slučajeva dnevno

Kako bi obuzdale četvrti val pandemije koronavirusa, belgijske vlasti su donijele odluku o obveznom radu od doma četiri dana u tjednu, a koja stupa na snagu od 20. studenoga.

"Do sada je u Belgiji bila na snazi ​​samo preporuka rada od kuće kojom se željelo smanjiti prijenos virusa među zaposlenicima", prenosi Fenix.

"Cilj ove mjere je ograničiti moguće prenošenje zaraze na radnom mjestu kao i u javnom prijevozu", navedeno je u odluci belgijskih vlasti koje pozivaju na propisanu fizičku udaljenost između ljudi i ograničenje kontakti, osobito u zatvorenom prostoru gdje će biti obvezno nošenje maski kao i u javnom prijevozu za sve osobe starije od 10 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski sat ovaj put neće biti uveden jer je devet od deset građana cijepljeno, izjavio je  belgijski premijer Alexander De Croix.

Belgija je u posljednjih tjedan dana u prosjeku bilježila više od 10 tisuća novih infekcija dnevno, što je gotovo 30 posto više nego početkom mjeseca studenog. Dnevno se u bolnice primi više od 230 osoba, a od posljedica zaraze koronavirusom svaki dan u prosjeku umre 26 osoba.