50 godina čekamo pred EU vratima

Turski predsjednik Tayyip Erdogan istaknuo je u novoj izjavi kako je članstvo u Europskoj uniji i dalje strateški cilj Turske te kako će ukidanje viznog režima ubrzati proces priključenja Turske Europskoj uniji.

"50 godina čekamo pred EU vratima", ErdoganZanimljivo, ova izjava dolazi svega nekoliko dana nakon što je Erdogan EU dužnosnicima poručio kako oni mogu ići "svojim putem, dok Turska ide svojim putem". No, to je rekao nakon što su iz EU-a pozvali Tursku da ispuni dogovorene preduvjete za ukidanje viznog režima, a jedan od tih uvjeta je i usklađivanje zakona o terorizmu sa zakonima EU-a. Erdogan to ne želi učiniti jer se upravo turskim zakonom protiv terorizma služi protiv disidenata.

"EU članstvo, strateški cilj za Tursku, biti će izvor stabilnosti i inspiracije za regiju", poručio je turski predsjednik. "Nadam se kako će ukidanje viznog režima umanjiti pojedine frustracije koje su nastale nakon 50 godina čekanja pred EU vratima te ubrzati turski proces pristupanja", poručio je Erdogan.


www.rt.com