SVEČANI VRHUNAC Vrhbosanska nadbiskupija sutra održava najvažniji događaj u posljednjih 30 godina

SVEČANI VRHUNAC Vrhbosanska nadbiskupija sutra održava najvažniji događaj u posljednjih 30 godina
hercegovina.info

Biskupijska sinoda jedan je od najvažnijih događaja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u posljednjih 30 godina. Poslije svečanog otvorenja koje je bilo 11. rujna te održanih pet zasjedanja na kojemu su članovi Skupštine raspravljali o Radnom dokumentu Sinode i nakon što su povjerenstva pripravila Završni dokument isti su, apsolutnom većinom, potvrdili članovi Skupštine te će on biti predan kardinalu Puljiću.

Time je Sinoda doživjela svoj vrhunac budući da je pripremno razdoblje započelo još 2012., prenosi Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Prva sinoda Vrhbosanske nadbiskupije svečano će biti zaključena u srijedu, 8. prosinca 2021. na blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Toga dana će najprije članovi Skupštine u dvorani Svećeničkog doma svečano uručiti Završni dokument Sinode nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, a nakon toga u 10.30 sati kardinal Puljić će u sarajevskoj katedrali Srca Isusova slaviti svečanu Svetu misu zaključenja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije.