SVE ZBOG MEDICINSKE SESTRE Više od 10.000 građana će dobiti od 35 do 50 eura za ponovno cijepljenje

Cijepljenje Mostar
hercegovina.info

Nakon što je medicinska sestra u okrugu Friesland dala fiziološku otopinu umjesto cjepiva, 10.183 građana moralo se ponovno cijepiti. Država Donja Saska i okrug Friesland sada nude odštetu ugroženima. Oni koji moraju ponoviti cijepljenje dobit će 35 eura, a 50 eura oni koji se moraju cijepiti drugu dozu cjepiva, objavio je okrug na internetu.

"Za to je potrebno podnijeti zahtjev a obrazac se može preuzeti sa službene stranice okruga. Mora se ispuniti, ispisati i potpisati, a zatim se može poslati e -poštom ili poštom u okrug Friesland. Alternativno, obrazac se može preuzeti i iz gradova i općina, dalje je najavljeno iz okruga. Trenutačno se radi na internetskom obrascu koji bi trebao biti dostupan do kraja idućeg tjedna", piše Fenix.

Uz zahtjev se mora priložiti dokaz o nadoknadivom cijepljenju. Država snosi troškove, okrug isplaćuje novac. “Želio bih izričito zahvaliti državi Donja Saska što zajedno možemo ponuditi ovo nebirokratsko rješenje”, rekao je okružni administrator Sven Ambrosy.

U travnju je medicinska sestra u okružnom centru za cijepljenje napunila šest štrcaljki za cijepljenje protiv korone, uglavnom slanim otopinama. Policija ne isključuje da je žena mogla napuniti još više štrcaljki s fiziološkom otopinom. Kako bi se nadoknadili mogući nedostaci cijepljenja, kao mjera opreza trebalo bi ponovno cijepiti oko 10.000 osoba. Bivša djelatnica centra za cijepljenje još se istražuje zbog sumnje na nanošenje opasne tjelesne ozljede u vezi s pogrešno provedenim cijepljenjem.