SVE SLOŽENIJE Novooboljeli iz Mostara ne mogu se povezati s klasterima, Čitlučani pozvani na samoizolaciju

HNŽ, Stožer civilne zaštite HNŽ, koronavirus, koronavirus, majčino selo, samostan, miletina, koronavirus mostar, SKB Mostar, press, darko juka, koronavirus, Mostar, koronavirus, SKB Mostar, Stožer HNŽ, koronavirus mostar
FENA /Mario Obrdalj

U SKB u posljednja 24 sata testirane su 84 osobe. Od toga je kod 10 osoba u HNŽ potvrđen koronavirus. Radi se o 5 osoba iz Mostara, 4 iz Čitluka i 1 iz Konjica, rečeno je na današnjoj press konferenciji Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

U Covid bolnici trenutno se nalaze 4 pacijenta od kojih je 1 na kisiku, dok ih je 3 na respiratoru i njihovo stanje je neizvjesno.

Darko Juka ispred Stožera civile zaštite HNŽ-a kazao je kako je najsloženije stanje u Čitluku, točnije u Međugorju gdje su dva objekta stavljena u karantenu. To su samostan u Miletini u kojem su 23 osobe, te Majčino selo gdje se nalazi oko 60-ak osoba, što štićenika, što djelatnika.

Jednako tako svi svećenici iz župnog ureda Međugorje stavljeni su u samoizolaciju, te su pozvani svi koji su s bilo kim od navedenih imali bilo kakav kontakt da se sami stave u samoizolaciju.

Juka je kazao kako se za pacijente iz Čitluka i Konjica može se utvrditi pripadanje postojećim klasterima, dok se za 5 novih slučaja iz Mostara za sada ne može potvrditi veza s postojeća dva klastera što sada može stvarati novi problem.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.