SVE JE SPREMNO Na Kupresu se nadaju padu temperature i snijegu kako bi krenuli sa skijaškom sezonom

Kupres skijanje
SRC Čajuša

Sportsko rekreacijski centar „Adria ski“ na Čajuši kod Kupresa mogao bi uskoro otvoriti svoja vrata skijašima.

Po riječima direktora Centra Tomislava Bagarića, skijališta na Kupresu, kao i u ostatku zemlje, trpe zbog vremenskih uvjeta i neuobičajeno visokih temperatura za ovo doba godine.

"Ovih dana konačno očekujemo snježne padaline i pad temperature koja bi ohladila zrak i vodu te bi se stvorili povoljni uvjeti za umjetno zasnježivanje staza. Što se tiče prateće operative, sve ostalo je spremno za početak sezone", rekao je Bagarić za Fenu.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i temperatura koje su krajem prosinca i početkom siječnja bile iznad prosjeka i na Kupresu su imali otkazivanja.

"S obzirom na to da smo sve kapacitete rasprodali prije dva mjeseca, računali smo da neće doći do toga, no ljudi jednostavno otkazuju zbog vremena", rekao je još prije samog dočeka Nove godine za Hercegovina.info vlasnik sportskog centra Čajuša, Zvonko Bagarić.

On je dodao i kako je potrebno da se temperatura spusti na neka 3 stupnja Celzijusa kako bi se moglo krenuti u prozvodnju snijega pomoću topova.

Skijaški kompleks na Čajuši u svom sastavu ima 13 kilometara skijaških staza i pet ski-liftova. Sve staze su međusobno povezane i nalaze se u neposrednoj blizini od središnjeg kompleksa hotela.

Sve je spremno, još samo možemo zaželjeti pomoć neba. Prema prognozama slabog snijega bi moglo biti već noćas.