SUTRA ODLUKA Hrvatska uvodi novi režim na granicama s BiH i Srbijom

SUTRA ODLUKA Hrvatska uvodi novi režim na granicama s BiH i Srbijom
REUTERS

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je novi režim koji će se provoditi na granicama s BiH i Srbijom. Moguće je da se ponovno uvede obvezna samoizolacija od 14 dana, prenosi N1.

"Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva. Sutra imamo i sastanak Stožera i vjerojatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanja za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije", poručio je Davor Božinović.

Mjera samoizolacije za one koji dolaze iz Srbije i BiH?

"Sutra ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u ponoć sljedeći dan, međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerojatno režim koji je postojao - samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država - sutra će o tome biti riječi i vjerojatno ćemo donijeti odluku na tom tragu, ali pričekajmo do sutra", odgovorio je na pitanje o kakvom bi režimu mogla biti riječ.