SUMNJA SE NA UZROK EKSPLOZIJE Jedna osoba poginula, oštećeno 20 stanova u Srbiji

vatrogasci policija Srbija
Facebook

Sinoć je oko 20.30 u centru Smedereva u Srbiji došlo do eksplozije u kojoj je poginula najmanje jedna osoba, a dvije su ozlijeđene. Eksplozija se dogodila u stanu na posljednjem katu stambene zgrade, a kako pišu srpski mediji, oštećeno je dvadesetak stanova, odnosno tri kata i krov zgrade.

Aktiviran eksploziv?

Još nema službenog uzroka eksplozije. Isprva se nagađalo da je u stanu eksplodirala plinska boca, no srpski Telegraf i Blic neslužbeno doznaju da je "eksplodiralo nekoliko kilograma eksploziva" te da je najvjerojatnije poginula osoba koja ga je i aktivirala.

U nesreći su ozlijeđeni brat i sestra, cijela zgrada je evakuirana, a građani su se spontano okupili u blizini mjesta eksplozije. Očevici za srpske medije tvrde da se eksplozija čula u krugu od deset kilometara.

"Stakla su počela padati. Okrenuo sam se i vidio da ljudi izlaze iz zgrade. Čuo sam vriske. Išao sam od stana do stana i pitao treba li nekome pomoć?" rekao je za Blic P.S. koji je spašavao ranjene ljude, a na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako iz zgrade izvodi susjede.

Jedan od stanara zgrade za Telegraf je rekao da su mu u eksploziji ozlijeđeni psi. "Jedan je zadobio otvoreni prijelom noge, ne znamo što je s drugim, ne miče se otkada se sve dogodilo", kaže.