VIDEO  Stotine natjecatelja trčalo kroz Ljubuški na 'Advent night run'

Advent night run Ljubuški

U Ljubuškom je u petak navečer održana Adventska noćna utrka koja je u blagdanskom ozračju okupila više od stotinu natjecatelja.

Riječ je o utrci na 5,2 kilometra sa startom i ciljem na ulazu u Advent u Ljubuškom koja je ujedno i posljednji događaj koji obogaćuje adventsku ponudu tog grada uoči Badnjeg dana.

– Utrka se održava ulicama Grada Ljubuškog, a za nju se prijavilo preko stotinu natjecatelja, rekreativaca, sportaša, raznih profila ljudi, starijih i mlađih i očekujemo da ćemo poslati jednu lijepu sliku iz Ljubuškog – kazao je Feni uoči utrke direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek.

Advent night run Ljubuški

Napomenuo je kako se manifestacija "Advent u Ljubuškom" održava od 3. prosinca do 3. siječnja s dosta bogatim i raznovrsnim sadržajem. 

- Svaki dan Adventa održavaju se razne kulturne i sportske manifestacije, likovne izložbe, glazbeni nastupi, kreativne radionice, tako da smo ove godine udružili širok spektar ljudi, od raznih udruga do djece koja su imala predstave iz svojih vrtića - kazao je Bebek.

Sadržaj se učitava...

Dodao je kako su zadovoljni ovogodišnjim posjetom te da je klizalište svakako najposjećenije.

- Klizalište koje smo postavili na Adventu veličine 200 metara kvadratnih, koje je natkriveno, zbilja je jedan magnet, pogotovo za djecu, a naravno i za njihove roditelje. Nismo naplaćivali ulaz na klizalište, a organizatori su se potrudili maksimalno izaći građanima u susret i s cijenama u adventskim kućicama koje zbilja nisu visoke. Željeli smo da to bude Advent za sve ljude i zadovoljni smo - poručio je Bebek.

Organizatori utrke Ljubuški Advent Night Run su Grad Ljubuški, TZ Grada Ljubuškog, JP Parkovi doo Ljubuški, KŠC Ljubuški i Hrvatski atletski klub Ljubuški.