STOLAC SIPA uhitila osobu za kojom je bila raspisana međunarodna tjeralica

SIPA rotacije
Hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Stocu uhitili jednu osobu, za kojom je bila raspisana međunarodna tjeralica NCB Interpola.

Nadležna tijela Republike Hrvatske raspisala su za navedenom osobom međunarodnu tjeralicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u svezu s počinjenjem kaznenih djela kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarstvenom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Kaznenim zakonom Republike Hrvatske, priopćeno je iz SIPA-e.

Navedena kaznena djela počinjena su u razdoblju od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Poduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su spomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, osoba lišena slobode bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.