ŠTO NAS OČEKUJE Izgleda da je ljetu odzvonilo. Narednih dana pljuskovi, grmljavina i zahlađenje

ŠTO NAS OČEKUJE Izgleda da je ljetu odzvonilo. Narednih dana pljuskovi, grmljavina i zahlađenje
Hercegovina.info

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U noći na petak jači pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 26°C.