STANJE U ZHŽ I HNŽ Petero pozitivnih u Posušju, četvero u Stocu

Koronavirus covid-19
Ilustracija

U HNŽ-u i ZHŽ-u bilježi se se devetero novozaraženih koronavirusom. Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 26 osoba, a prema do sada pristiglim rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, registrirano je 5 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Posušja, 3 muške i 2 ženske osobe.


U samoizolaciji nalazi se u ZHŽ nalazi 100 osoba, a pozitivnih je 35 osoba, i to Široki Brijeg – 17, - Ljubuški – 2, Posušje – 13, Grude – 3.


Kada je u pitanju HNŽ, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tijekom jučerašnjega dana testirano je 316 uzoraka od čega su u Hercegovačko-neretvanskoj županiji 4 pozitivna iz Stoca.


U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar trenutačno se liječi 10 bolesnika, koji su klinički stabilno.


Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su 55 rješenja o samoizoliranju i izoliranju. Ukupno je do sada izdano 1060 rješenja, priopćili su iz Vlade HNŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.